Čokoladni kolač sa jabukama i glazurom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/04/2017
"Nemojte se samo oblizivati - evo vam recept i sami spremite ovaj ukusan kolač "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 833
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru isipajte u blender/mašinu za pasiranje i neka se pasiraju sve dok ne dobijete glatku smesu.

Isipajte dobijenu smesu u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotova. Izvadite iz rerne i ostavite je na stranu dok se u potpunosti ne ohladi.

Sastojke za glazuru isipajte u činiju (možete dodati i 2-3 kockice čokolade, kako bi bila gušća), koju ste stavili u šerpu sa kipućom vodom (na pari) dok se ne otopi sve i dok ne dobijete homogenu smesu.

Možete dodati još mleka, ako dobijete previše gustu smesu. Kolač isecite i prelijte glazurom. Čim se glazura stegne, kolač možete poslužiti.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar