Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kačkavalj u rerni»Kačkavalj u rerni sa topljenim sirom

Kačkavalj u rerni sa topljenim sirom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Kačkavalj u rerni sa topljenim sirom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Lako za pripremu i tako ukusno, da ćete pojesti 2 porcije i nećete razmišljati o drugom jelu"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 gr
  • sir - 150 g, kravlji
  • topljeni sir - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • biber
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ohladite dobro kačkavalj i narendajte ga na krupno. Kravlji sir izmrvite rukama ili viljuškom.

Promešajte sir i kačkavalj. Umutite jaja i u njih dodajte brašno i mleko. Dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Promešajte smesu sa jajima i smesu sa kačkavaljem i sirom, začinite biberom. U odgovarajućoj posudi rastopite maslac.

Sipajte polovinu smese u pleh i poređajte trouglove topljenog sira, posle sipajte i drugu polovinu preko i poravnite.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije prijatnu zlatnu boju. Poslužite sa svežom salatom. Izvanredno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: