Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Najlakše i najukusnije katme (palačinke sa kvascem)

Najlakše i najukusnije katme (palačinke sa kvascem)

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Najlakše i najukusnije katme (palačinke sa kvascem)
Fotografije: Maria Simova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Volimo da kažemo - jednom katme premažeš maslacem i pojedeš. Tope se u ustima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • mleko - 800 ml
  • voda - 300 ml, mlaka
  • kvasac - 1/2 kocke, svež (ili suvi - 1 kesica)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - do guste kaše
  • maslac - 1 pakovanje za premazivanje
  • slatko od smokvi - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte malo toplog mleka, kvasac, šećr i malo brašna.

Ostavite da se kvasac dobro aktivira, a za to vreme umutite jaja sa preostalim mlekom i drugim namirnicama. Dodajte i aktivirani kvasac, dobro promešajte i procenite da li vam je potrebno još brašna.

Pokrijte kašu i ostavite je na toplom mestu. Kada kvasac počne da pravi mehuriće gotova je za prženje. Ugrejte tiganj i premažite ga sa malo ulja.

Promešajte kašu i sipajte u tiganj kutlačom. Rasporedite testo i kada počnu da se pojavljuju rupe u testu, okrenite ga. Gotove katme (palačinke) premažite maslacem i slatkom od smokvi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: