Jagnjeća sarma iz rerne

Jagnjeća sarma iz rerne
22/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Klasika iz bugarske kuhinje, koja ne traži mnogo pripreme i rezltat je uvek mnogo ukusan"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte jagnjeći komplet hladnom vodom, kuvajte sve dok ne bude gotovo. Izvadite skuvanu belu, crnu džigericu i srce, sačuvajte bujon od kuvanja. Ostavite iznutrice da se ohlade i iseckajte na male kockice.

Sitno isecite luk i dinstajte u ulju dok ne omekša. Dodajte pirinač, przite dok ne postane providan i stavite sitno iseckane iznutrice. Začinite solju i nanom, dobro promešajte i prebacite u odgovarajući pleh.

Prelijte sastojke sa 6 šolja bujona u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Prelijte smesom od umućenih jaja, brašna i svežeg mleka, vratite ponovo u rernu i pecite još 15 minuta.

Poslužite sarmu toplu ili hladnu sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: