Pile sa nadevom u đuvečari
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pile sa nadevom u đuvečari

Pile sa nadevom u đuvečari

Pile sa nadevom u đuvečari
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije4
"Jedisntvenog ukusa, aromatično i sočno pile sa nadevom u đuvečari - jedno jelo koje želiš da podeliš sa prijateljima"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile operite i osušite. Natrljajte bolju i biberom i polijte sokom od limuna. Stavite na jedan sat u frižider. Za to vreme pripremite nadev, tako što ćete iseckati slaninu na kockice, a svo povrće sitno.

Redom dinstajte, u maslnovom ulju, beli luk dok ne postane providan, šargarepu, pečurke, slaninu i brusnice. Sipajte malo belog vina u nadev i iseckan peršun.

Ovako pripremljenim nadevom napunite pile i ušijte. Stavite u glinenu podudi i namažite smesom od majoneza, senfa i aleve paprike uz pomoć četkice.

Sipajte belo vino, bujon od povrća i 1 čašu vode. Oko napunjenog pileta poređajte zelene začine. Uvijte glineni sud aluminijumskom folijom, zaklopite i stavite u hladnu rernu.

Na početku pecite na viskoj temperaturi i posle toga smanjite na 180 stepeni. Pecite dva sata. Nakon toga skinite foliju i poklopac i zapecite dok ne dobije lepu boju.

Servirajte pile sa svežom salatom, kriškama limuna i nadevom. Ukusno! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: