Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Kebap od svinjske plećke pod poklopcem

Kebap od svinjske plećke pod poklopcem

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kebap od svinjske plećke pod poklopcem
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne znamo da je zbog drmanja šerpe ili zbog meraka kojim kuvamo, ali je ovo najukusniji kebap koji smo jelu u poslednje vreme"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • crni luk - 3 glavice, velike
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • piment - 5 - 6 zrna
  • biber - 10 - ak zrna
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • univerzalni začin - 1 kašika, pikantina
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 4 čena
  • maslac - 50 g
  • voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od svinjske plećke nasecite na komade i stavite u zagrejano ulje. Najbolje je iskoristiti nisku i široku šerpu sa poklopcem.

Upržite uz povremeno mešanje oko 5-6 minuta. Čim se meso zarumeni, prelijte 1 šoljicom vode. Dodajte lovorov list, zrna bibera i pimenta i poklopite. Kuvajte na tihoj vatri.

U okviru 20 minuta protresite šerpu nekoliko puta s vremena na vreme. Kada meso ostane na masnoći, dodajte krupno naseckani luk. Pospite univerzalnim začinom, dodajte 2 kašike maslaca i ponovo poklopite.

Kuvajte još 10-ak minuta da omekša luk. Dodajte naseckani beli luk za to vreme. Začinite mlevenim biberom.

Ponovo protresite nekoliko puta šerpu zatvorenu poklopcem. Posolite i dodajte alevu papriku, malo pre nego što sklonite šerpu sa vatre.

Ponovo protresite šerpu i dodajte peršun i pera od mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: