Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa pirinčem i maslinama pod poklopcem

Piletina sa pirinčem i maslinama pod poklopcem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Piletina sa pirinčem i maslinama pod poklopcem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
06/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Omiljena piletina sa pirinčem je već kod vas... ili bar recept za nju"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, kuvano ili pečeno
  • spanać - 250 g
  • pirinač - 100 g
  • masline - 100 g, crne
  • luk - 1 glavica, crni
  • biber - zrna
  • pileći bujon - 500 ml
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept pileće meso može da bude kuvano ili pečeno. Isecite ga na male parčiće. U duboki tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.

Dodajte isečen luk, opran pirinač, blanširan spanać i masline. Začinite usitnjenom nanom, zrnima bibera i solju. Sipajte pileći bujon.

Poklopite posudu i kuvajte dok pirinač ne ostane na masnoći. S vremena na vreme promešajte kašikom, da se pirinač ne taloži na dnu.

Iako nije pržena, recept za piletinu sa pirinčem spanaćem i maslinama je mnogo ukusan.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: