Slatka pita sa sokom od pomorandže i ratlukom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17632
23/04/2017
"Obožavamo pite sa ratlukom, a ova ima čak i sok od pomorandže. Zamislite samo tu aromu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 527
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sirup. U kaserolu sipajte vodu, šećer, vanilu i sok od pomorandže. Kuvajte 5 minuta i ostavite da se ohladi.

Pripremite nadev. U posudi umutite jaje, šećer, kiselo mleko u koje ste stavili sodu bikarbonu, ulje i cimet. Ratluk isecite na kockice. Uzmite 2 kore, prvu pospite uljem, preko postavite drugi list i premažite sa 3-4 kašike nadeva.

U jedan kraj poređajte kockice ratluka i celu koru pospite mlevenim orasima. Umotajte obe kore u rolat. Na isti način napravite sve kore.

Ako vam ostanu 3 kore na kraju, rolat možete umotati i sa 3 lista. Rolate poređajte u nauljeni pleh. Nožem nasecite pitu na komade za služenje i prelijte razreze uljem.

Ugrejte rernu na 180 stepeni, ubacite pitu i pecite 25 minuta dok ne porumeni. Izvadite i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite pitu preko noći da upije sirup. Najsočnija i najukusnija je sutradan. Ova mirisna slatka pita očaraće sve.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar