Način pripreme
Prvo pripremite sirup. U kaserolu sipajte vodu, šećer, vanilu i sok od pomorandže. Kuvajte 5 minuta i ostavite da se ohladi.
Pripremite nadev. U posudi umutite jaje, šećer, kiselo mleko u koje ste stavili sodu bikarbonu, ulje i cimet. Ratluk isecite na kockice. Uzmite 2 kore, prvu pospite uljem, preko postavite drugi list i premažite sa 3-4 kašike nadeva.
U jedan kraj poređajte kockice ratluka i celu koru pospite mlevenim orasima. Umotajte obe kore u rolat. Na isti način napravite sve kore.
Ako vam ostanu 3 kore na kraju, rolat možete umotati i sa 3 lista. Rolate poređajte u nauljeni pleh. Nožem nasecite pitu na komade za služenje i prelijte razreze uljem.
Ugrejte rernu na 180 stepeni, ubacite pitu i pecite 25 minuta dok ne porumeni. Izvadite i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite pitu preko noći da upije sirup. Najsočnija i najukusnija je sutradan. Ova mirisna slatka pita očaraće sve.
Prijatno!