Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače

Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pecivo sa maslinama, sirom i kačkavaljem - poače
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
24
"Poače su veoma ukusne i mirisne pogačice sa punjenjem po vašoj želji, koje ćete odmah želeti da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 750 g
  • mleko - 200 ml
  • kvasac - 1/3 kocke, svež
  • šećer - 2 kašike
  • jaja - 2 komada, jedno žumance odvojite za premazivanje
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike, pune
  • prašak za pecivo - 5 g
  • maslac - 125 g, na sobnoj temperaturi
  • ulje - 200 ml
  • za nadev
  • sir
  • kačkavalj
  • masline - bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

Malo zagrejte mleko, u njega izmrvite kvasac, stavite šećer i ostavite da se aktivira. Aktivirani kvasac dodajte u prosejano brašno sa svim namirnicama, a prašak za pecivo prehodno umešajte u kiselo mleko. Umesite meko testo, koje se ne lepi.

Razvucite testo u dugačak valjak i nasecite ga na 24 komada iste veličine. napravite male loptice veličine mandarine. Svaku loptu pritisnite dlanom i napravite male pogačice prečnika oko 8-10 cm.

Nije neophodno da dodajete još brašna ili maslaca, jer je testo već dovoljno masno.

Na svaku pogačicu stavite punjenje po vašoj želji. Umotajte pažljivo i okrenite da spoj bude na donjoj strani.

Možete staviti sir, kačkavalj ili masline bez koštica. poređajte pogačice u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite umućenim žumancem i napravite šare uz pomoć viljuške. Pogačice (na turskom poača) ne treba ostavljati da narastu ponovo. Pecite ih odmah.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite ih 15-20 minuta sa uključenim ventilatorom dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno mirišu, a najbolje su sa čašom jogurta ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: