Pečeni pačji bataci u sosu

25/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Zaboravite na piletinu - spremili smo vam fantastične pačje batake sa sosom, koji će vas naterati da zaboravite na sve "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 825
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake posolite i pobiberite. Stavite ih u tepsiju, tako da im koža bude okrenuta nagore. Pecite ih u rerni na 180 stepeni negde između sat i sat i po, u zavisnosti od veličine.

U međuvremenu iseckajte celer i šargarepu na kockice. Iseckajte praziluk i beli luk. Zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckane šargarepu i celer nekih 5 minuta na srednjoj temperaturi.

Dodajte praziluk i beli luk. Pržite još 5 minuta i dodajte paradajz pire. Neka sve sve prži još 2-3 minuta i dodajte vino. Kada tečnost ispari, sipajte bujon i začinite majčinom dušicom.

Neka se sos kuva na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. Pre nego što ga sklonite, posolite ga, zatim pobiberite i dodajte šećer. Batake poslužite sa sosom i posipajte ih parmezanom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti