Divlja patka sa višnjama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Divlja patka sa višnjama1 / 2
30/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Neodoljivo ukusna kombinacija vinskog sosa i pačjeg mesa"

Potrebni sastojci

  • patka - 500 g mesa, divlja
  • maslac - 1/2 pakovanja (65 g)
  • vino - 1/2 šolje
  • višnje - 300 g bez koštica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pačje meso je dobro marinirati unapred da bi bilo mekše.

Već marinirano meso se začini solju i biberom.

Ispecite patku u umerenoj rerni, često podlivajući maslacem.

Gotovu patku pomeramo u stranu.

U masnoću dodajte vino i malo bujona. U dobijeni sos dodamo višnje, pačje meso i sva ova ekstravagancija ukusa se ostavi da proključa.

Pogodan dodatak ovom jelu su sirevi, kao i sveže salate!

Divlja patka sa višnjama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: