Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači Agnese

Kolači Agnese

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Kolači Agnese
Fotografije: Mariela Hristova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ovo je praznični kolač našeg detinjstva - Agnesa. Koliko god puta da ga pripremimo, uvek je neodoljivo ukusan"

Potrebni sastojci

  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • maslac - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer i maslac umutite dok masa ne pobeli i tada dodajte mlevene orahe i brašno.

Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u sneg.

Dodajte sneg od belanaca u smesu, promešajte i pecite u duguljastom plehu na 180 stepeni.

Kada koru izvadite iz rerne prelijte je kremom, koj pripremite od 4 žumanca, koja ste umutili sa šećerom u prahu.

Sačekajte 2-3 sata, pre nego što nasečete gotov kolač, da se krem prosuši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: