Način pripreme
Prvo pripremiti koprivu. U šerpu naliti oko 1 litar blago posoljene vode i ostaviti da provri. Koprivu dobro očistiti i oprati pod tekućom vodom i staviti u kipuću vodu. Promešati i kuvati oko 10 minuta.
U drugu posudu procediti vodu od koprive i sačuvati je (nemojte bacati vodu jer se u njoj nalazi gvožđe potrebno vašoj krvi) za pripremu kaše. Koprivu oprati u cediljci pod tekućom vodom, blago istiskati i naseći.
Na tiganju zagrejati ulje i upržiti sitno naseckan luk i beli luk dok ne omekšaju. Postepeno dodavati brašno (da se ne bi formirale grudvice) i pržiti do zlatne boje.
Dodati alevu papriku, promešati i odmah (da ne bi zagorela aleva paprika) postepeno naliti vodu od koprive, uz neprestano mešanje. Ukoliko je potrebno, dodatno posoliti i pobiberiti. Kašu kuvati dok ne dostigne željenu gustinu.
Moja baka bi ostavljala kašu da bude malo tečnija, pa bi viljuškom nabola komad hleba i umakala ga u kašu.