Način pripreme
Stavite u posudu jaja i šećer, umutite u krem pomoću miksera nekoliko minuta. SIpajte ulje i nastavite da mešate.
Prosejte brašno, prašak za pecivo i vanilu i sipajte ih u smesu, promešajte pažljivo i sipajte vodu. Smesa treba da postane glatka i homogena, bez brašnjavih grudvica.
Namažite s malo ulja posudu za pečenje prečnika 26 cm i pospite brašnom.
SIpajte smesu za koru u posudu, izlomite keks na krupnije parčiće i stavite ih u smesu.
Ne mešajte i ne pritiskajte inače će utonuti i pri pečenju pasti na dno kolača. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta dok čačkalica ne postane suva.
Izvadite i ohladite pre konzumacije.
Beleške: Biskviti su tipa sendvič, slepljeni marmeladom, možete da koristite kakve nađete. Preporučujem da pazite kad sipate smesu u posudu, da je ne sipate samo u sredinu.
Rasporedite je ravnomerno, zato što sam ja ponovo pogrešila, nepažnjom sam sipala direktno u centar i pri pečenju se podiglo samo u sredini i izgledalo je kao planinski vrh. Kolač je standardan, ali biskviti mu daju posebniji ukus i aromu, probajte!