Pileći paprikaš s pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
29/04/2017
"Ovaj lagani paprikaš je jedan od razloga da budemo zaljubljeni u seosku kuhinju "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 648
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file operite i isecite na zalogaje. Stavite ga u vatrostalnu posudu. Pospite solju, stavite maslac odozgo u grudvicama, dodajte dva lovorova lista i prelijte jednom šoljom vode. Zatvorite poklopcem i stavite posudu u rernu. Uključite rernu na 200 stepeni i dinstajte meso oko sat vremena.

Operite pirinač i prelijte ga s tri šolje vode. Kuvajte dok ne bude polu gotovo. Sklonite s vatre i začinite kašičicom univerzalnog začina, pola kašičice bibera i soli po ukusu. Promešajte dobro.

U dubokoj posudi zagrejte ulje i dinstajte u njemu prethodno narendan luk, šargarepu i paradajz. Dodajte brašno, alevu papriku i začin od povrća.

Promešajte dobro i dodajte pileće meso zajedno s bujonom koji se napravio. Nalijte oko 500 ml vode, posolitem ako je neophodno i ostavite jelo da se krčka oko 15-20 minuta pod pklopcem.

Prilikom serviranja stavite u tanjir parčiće mesa, prelijte ih sosom i granirajte skuvanim pirinčem.

Po želji dodajte sitno iseckan peršun.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar