Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa lisnatim testom

Baklava sa lisnatim testom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Baklava sa lisnatim testom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
25
"Postoji mnogo načina za pripremu baklave, ali nama se sviđa ovaj sa lisnatim testom, zato što se priprema brzo i lako"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • orasi - 2 šolje samleveni
  • jaja - 1 - 2 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanila - 2 paketa
  • za preliv
  • šećer - 3 - 4 šolje
  • voda - 3 - 4 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • limun - izrendana kora limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajete samlevene orahe i dobro mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Podelite lisnato testo na dva pravougaonika. Od smese rasporedite po sredini svakog i uvijte u rolat.

Svaki rolat isecite na male parčiće, poređajte u namazan pleg i pecite u ugrejanoj rerni.

Pripremite sirup tako što ćete skuvati sve sastojke nekoliko minuta.

Pripremljenu baklavu od lisnatog testa sa šečernim prelivom. Servirajte sledećeg dana da bi baklave mogle da se natope.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: