Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Palačinke s piletinom u rerni

Palačinke s piletinom u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Palačinke s piletinom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pileća fantazija u palačinki, prelivena bogatim parmezan sosom - zvuči kao nešto što serviraju u Raju!"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 3 komada
  • brašno - oko 10 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • za nadev
  • pileće meso - 3 parčeta pilećih grudi
  • ulje - 3 kašike
  • praziluk - 3 struka, iseckan
  • brašno - 25 g
  • bujon - 150 ml, pileći
  • sveže mleko - 100 ml
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • biber - po ukusu, mleven
  • kačkavalj - 100 g, narendan
  • parmezan - 60 g
  • prezle - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite sve satojke za palačinke do homogene smese, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na 30 minuta. Ispecite palačinke na standardni način u većem teflonskom tiganju. Poređajte ih jednu na drugu.

Zagrejte masnoću u odvojenoj posudi na ringli i propržite sitno iseckanu piletinu. Izvadite je i u istoj masnoći na kratko propržite naseckan praziluk. Dodajte brašno i promešajte da se zaprži i uz neprestano mešanje dolivajte pavlaku, sveže mleko i bujon, prethodno zagrejane.

Mešajte dok se sos ne zgusne i dodajte piletinu. Ostavite da se krčka dok ne bude potpuno gotovo meso i začinite sos solju i biberom. Sklonite i pomešajte s delom narendanog kačkavalja i parzmezana.

Napunite palačinke ovim nadevom, zavijte ih i poređajte u podmazanu posudu za pečenje. Odozgo pospite prezlama i prelijte ostatkom nadeva (ako ga ima), preostalim parmezanom i kačkavaljem. Stavite da se peče u srednje zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu braonkastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: