Način pripreme
Brašno prosejte i u njega dodajte šećer, so i vanilin šećer. Dodajte i ulje i kiselo mleko. Umesite testo, od kojeg napravite loptu. Pokrijte je folijom i ostavite je u frižider na oko pola sata.
Ohlađeno testo razvucite na veličinu kalupa sa zidom koji se skida. Od krajeva testa napravite zidove. Testo izbušite viljuškom i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ga oko 25 minuta.
Za nadev, prvo očistite i operite jagode. Polovinu ispasirajte. Želatin potopite sa 6 kašika vode.
Kada želatin nabubri, zagrejte ga na pari zajedno sa sokom od pola limuna. Želatin ne treba da proključa. U njega u malim porcijama dodajte pire od pasiranih jagoda.
Promešajte dobro i skinite sa vatre. Ostavite da se prohladi, ako je previše vruće. Ohlađenu smesu od jagoda rasporedite preko ispečene kore.
Kolač prekrijte preostalim jagodama. Ako su jagode sitnije, nije ih neophodno seći. Važno je da prekrijete ceo kolač jagodama.
Desert stavite u frižider, da se stegne na 3-4 sata. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.