Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart od jagoda sa masnim testom

Tart od jagoda sa masnim testom

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
29497
Tart od jagoda sa masnim testom
Fotografije: Ivana Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Tart od jagoda za osmehe i radost kod kuće"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 230 g
  • maslac - 80 g
  • jaje - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 6 kašika
  • Za nadev
  • jagode - 500 g
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kukuruzni skrob - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj sveži tart prosejte brašno u duboku posudu, dodajte maslac, prašak za pecivo i dobro promešajte.

U odvojenoj posudi umutite jaje sa vodom i dodajte u brašno.

Zamesite masno testo i razvijte ga na debljinu od oko 4 milimetra.

Prebacite testo u kalup za pečenje i oblikujte veliku korpu. Napravite rupe viljuškom na dnu testa i ostavite ga da odstoji 30 minuta u frižideru.

Odvojeno u drugoj posudi pripremite jagode.

Promešajte ih zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim skrobom.

Sipajte smesu sa jagodama u korpicu od testa i rasporedite svida da se oblikuje pita od jagoda.

Pecite tart sa jagodama od masnog testa u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: