Grčki sos od belog luka - Skordalia

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
70
01/05/2017
"Ovaj jedinstveni sos od belog luka je idealan za meso, ribu i tikvice"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 803
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk ispresovati, pa dodati so u prezle. Umesto prezli može se koristiti i sredina hleba, prethodno natopljena vodom i dobro isceđena. Smesu promešati.

Postepeno dodavati sirće i maslinovo ulje, neprestano mešajući. Smesu dobro ispasirati, može i u avanu.

Po želji se mogu dodati tucani ili mleveni orasi.

Grčki sos Skordalia odgovara mesu, prženoj ribi ili tikvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar