Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pasta od belog luka

Pasta od belog luka

ažurirano:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
58718432
Pasta od belog luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Ne dozvolite da beli luk zaostane i užegne. Kada ga imate više, ne zaboravite da napravite pastu od belog luka! Sigurni smo da ćete pronaći primenu za nju!"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 12 čena
  • ulje - 75 ml
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Umotajte čenove belog luka, po četiri odjednom, u aluminijumsku foliju. Stavite ih u odgovarajući pleh za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 1 sat. Izvadite iz rerne, skinite foliju i ostavite da se ohlade. Oljuštite čenove i protrljajte ih kroz cediljku, a zatim ih pomešajte sa uljem dok ne dobijete glatku, kremastu smesu.

Začinite solju i biberom. Sipajte pastu od belog luka u male tegle od 125 ml, prethodno oprane i dobro osušene. Rok trajanja paste od belog luka - 6 meseci.

Možete konzumirati na svežem bagetu ili je koristiti prilikom pripreme raznih proizvoda sa roštilja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: