Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Grčki sos od belog luka - Skordalia

Grčki sos od belog luka - Skordalia

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Grčki sos od belog luka - Skordalia
Fotografije: Admin
3 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Ovaj jedinstveni sos od belog luka je idealan za meso, ribu i tikvice"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 8 čenova
  • prezle - 250 g
  • maslinovo ulje - 120 ml
  • vinsko sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk ispresovati, pa dodati so u prezle. Umesto prezli može se koristiti i sredina hleba, prethodno natopljena vodom i dobro isceđena. Smesu promešati.

Postepeno dodavati sirće i maslinovo ulje, neprestano mešajući. Smesu dobro ispasirati, može i u avanu.

Po želji se mogu dodati tucani ili mleveni orasi.

Grčki sos Skordalia odgovara mesu, prženoj ribi ili tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: