Efektna korpica za voće

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70033
03/05/2017
"Vreme je za malo eksperimentisanja - pripremite ovu ukusnu korpicu od testa, pa ćete već naći šta sve da stavite u nju "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • jaja - 2 komada (1 žumance je za mazanje)
  • sveže mleko - 1 i po šolja
  • svež kvasac - pola kocke
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u toplom mleku sa šećerom i malo brašna. Prosejte brašno i dodajte sve ostale sastojke. Zamesite tvrdo testo, koje ostavljate da odstoji oko 15 minuta.

Oblik korpice vi birate (zavisi kakvu keramičku posudu imate), obavijete posudu je aluminijumskom folijom, namažete uljem. Od testa uzmete jedan deo i razvijete u koru, debljine koju želite za delove same korpice.

Isečete jednake trake i počnete da pričvršćujete, puštajući od gore na dole, uvijate je i opet na gore. Tako sa svim trakama, preklapajući ih. Odozgo dobro pritiskate, isečete krug i postavite za dno. Ostavite malo da naraste i mažete umućenim žumancetom, pečete u zagrejanoj rerni do zalataste boje.

Kad se ohladi vadite je i formirate dršku, preplićući kanape koje postavljate na posudu, pečete i njih, pričvrstite drške čačkalicama i tako dobijete jednu efektnu korpicu od testa za voće ili za jelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar