Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovana bukovača s pirinčanim brašnom

Pohovana bukovača s pirinčanim brašnom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Bukovače su jednistvene pečurke, a pohovane u pirinčanom brašnu su jednostavno magične - nećete sebi oprostiti ako ih ne probate"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • pirinčano brašno - 5 kašika
  • đumbir - pola kašičice
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo pečurke na krupne trakice.

Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.

U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu.

Pržimo ih oko 10 minuta dok ne dobiju blagu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: