Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa sušenim paradajzom

Humus sa sušenim paradajzom

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Humus sa sušenim paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Mnogo ukusan i toliko aromatičan, da nestane za čas. Probajte dok gladni nisu sve pojeli"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 500 g
  • sušeni paradajz - 1 šolja
  • tahini - pola šolje
  • beli luk - 1 čen
  • limon - polovina
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Veče ranije natopimo leblebije (ako želimo da budu mekše, možemo da ih skuvamo).

Stavimo ih u blender i dodamo malo vode.

Dodamo tahini, beli luk, maslinovo ulje i sok od pola limuna. Začinimo solju, alevom paprikom i s malo bibera po ukusu.

Uključimo blender dok ne dobijemo glatku konzistenciju.

Sušeni paradajz takođe potopimo u vodi, na kratko, sečemo ga na parčiće i takođe ga dodamo u smesu, i ponovo sve dobro izmešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: