Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Piletina i svinjetina u paradajz sosu

Piletina i svinjetina u paradajz sosu

Piletina i svinjetina u paradajz sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Pileći bataci sa mesom i aromatičnim sosom - kako da ne budemo gladni"

Potrebni sastojci

  • bataci - 3 komada, samo donji deo
  • svinjetina - 500 g, od vrata
  • paradajz - 2 kg
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - 1 veza
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz ogulite i sitno ga iseckajte. U dubokom tiganju zagrejte ulje i stavite paradajz da se krčka na tihoj vatri. Dodajte iseckan beli luk, peršun, so i pržite dok voda ne provri.

Za to vreme spremite meso. U zagrejanom ulju propržite batake sa svih strana, a zatim dodajte i svinjsko meso.

Kada se meso dobro isprži, sipajte 200 ml vruće vode i dodajte malo soli.

Ostavite da ključa sve dok voda ne ispari.

Poređajte meso u tepsiju, prelijte paradajz sosom i posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: