Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina u paradajz sosu na italijanski način

Piletina u paradajz sosu na italijanski način

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Piletina u paradajz sosu na italijanski način
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Prijatno uz ovu ukusnu i aromatičnu piletinu u paradajz sosu na italijanski način!"

Potrebni sastojci

  • piletina - 650 g mesa od bataka
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz - 1 kg svežeg ili konzerviranog
  • mladi luk - 2 stabljike
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • beli luk - 3 čena
  • mocarela - 2×125 g
  • parmezan - 50 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili ovu ukusnu piletinu u paradajz sosu, potrebno je da oljuštite paradajz. Najlakši način da to uradite je da ga nakratko potopite u vrelu vodu.

Zatim ga isecite na sitne komade ili narendajte.

Takođe možete koristiti paradajz iz konzerve.

Piletinu posolite i pobiberite i kratko propržite na zagrejanom ulju, tek toliko da se zapečati.

Zatim poređajte meso u odgovarajući pleh i počnite da pravite paradajz sos.

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja.

Čim crni luk omekša, dodajte sitno iseckan beli luk i propržite i njega.

Nakon što beli luk pusti aromu, dodajte paradajz i ostavite da se sos zgusne na laganoj vatri, povremeno mešajući.

Nemojte kuvati sos do veoma guste konzistencije, jer će takođe morati da se peče u rerni.

Pre skidanja sa šporeta u sos dodajte začine (so, biber, bosiljak, origano), prstohvat šećera i pavlaku.

Pavlaka će sosu dati mekoću.

Meso prelijte aromatičnim paradajz sosom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Zatim izvadite pleh iz rerne i na meso rasporedite prethodno oceđenu i iseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.

Vratite italijansko jelo u rernu na još 10-15 minuta da se sirevi istope i lagano zapeče, pa poslužite.

Prijatno uz ovu ukusnu i aromatičnu piletinu u paradajz sosu na italijanski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: