Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pečurkama, šargarepom i krompirom

Pileći bataci sa pečurkama, šargarepom i krompirom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Pileći bataci sa pečurkama, šargarepom i krompirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Poješćemo ga sa zadovoljstvom i mnogo meraka jer zaista volimo klasičnu pečenu piletinu sa krompirićima"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 2 kom.
  • pečurke - 150 g
  • krompir - 2 kom. srednje veličine
  • šargarepa - 1 kom.
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake oprati i kuvati u kipućoj vodi 10 minuta. Luk naseći na sitne kockice i upržiti ga na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodati pečurke nasečene na polumesece, i šargarepu, nasečenu na četvrtine.

Poluskuvane batake staviti u pleh, poređati krompir /nasečen na kriške/ i preko njega sipati luk, šargarepu i pečurke. Posoliti i pobiberiti, začiniti ruzmarinom i preliti 1 šoljom vode.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: