Način pripreme
U posudi pomešajte 3 kašike ulja sa biberom, alevom paprikom, belim lukom u prahu, majčinom dušicom i origanom.
Smesu promešajte i dobro utrljajte u kolenicu, koja se, prvo pospe solju.
Stavite kolenicu u plastičnu vreću ili posudu sa poklopcem i ostavite da se marinira u frižideru nekoliko sati.
Oljuštite krompir, narendajte ga i stavite u đuvečaru. Dodajte im sitno iseckanu šargarepu i luk, kao i beli luk presečen na dva dela. Pospite solju i preostalim uljem, pa promešajte.
Stavite aromatizovane kolenice na povrće. Sipajte vino, dodajte nekoliko zrna pimenta i 2 lista lovora. Stavite poklopac na posudu, i ubacite je u hladnu rernu.
Pecite prvih pola sata na 220 stepeni, a zatim smanjite na 180 stepeni. Pecite dok meso ne bude spremno.
Kolenica sa krompirom i povrćem je spremna.