Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenica sa krompirom i povrćem

Kolenica sa krompirom i povrćem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Kolenica sa krompirom i povrćem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
09/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Svi uzdišu kada čuju da je pripremljena kolenica - samo gledajte"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica
  • krompir - 700 g
  • crveno vino - 150 ml
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/3 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - nekoliko zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte 3 kašike ulja sa biberom, alevom paprikom, belim lukom u prahu, majčinom dušicom i origanom.

Smesu promešajte i dobro utrljajte u kolenicu, koja se, prvo pospe solju.

Stavite kolenicu u plastičnu vreću ili posudu sa poklopcem i ostavite da se marinira u frižideru nekoliko sati.

Oljuštite krompir, narendajte ga i stavite u đuvečaru. Dodajte im sitno iseckanu šargarepu i luk, kao i beli luk presečen na dva dela. Pospite solju i preostalim uljem, pa promešajte.

Stavite aromatizovane kolenice na povrće. Sipajte vino, dodajte nekoliko zrna pimenta i 2 lista lovora. Stavite poklopac na posudu, i ubacite je u hladnu rernu.

Pecite prvih pola sata na 220 stepeni, a zatim smanjite na 180 stepeni. Pecite dok meso ne bude spremno.

Kolenica sa krompirom i povrćem je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: