Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečeni jagnjeći but na turski način

Pečeni jagnjeći but na turski način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2207k442
Pečeni jagnjeći but na turski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
06/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Pečena jagnjetina, koju ćete pripremati iznova i iznova"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad (oko 1, 5 kg)
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 2 stabljike, sveža ili suva
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 1 komad
  • suvi beli luk - po ukusu
  • suvi majoran - po ukusu
  • aleva paprika - 2 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi napravite marinadu na sledeći način.

Sipajte ulje, dodajte alevu papriku i biber, suvi majoran po ukusu i posolite, a po želji dodajte i suvi beli luk.

Sve ovo pomešajte i ostavite na stranu.

Meso dobro operite, možete ga ostaviti celo, a možete ga i iseći na porcije.

Stavite meso u posudu i dobijenom pastom premažite jagnjeći but sa svih strana.

Pokrijte posudu folijom i ostavite da meso upije aromatične začine.

Mladi luk dobro očistite, kao i nanu, ako je sveža i sitno je iseckajte.

Sipajte ih na dno pleha, poprskajte sa malo ulja i promešajte.

Paradajz oljuštite, ispasirajte i takođe sipajte na luk.

Na njih položite jagnjeći but, prelijte ga sa malo vode, pleh prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Jagnjetinu pecite u umerenoj rerni oko 90 minuta.

Na kraju skinite foliju i pecite do željene boje.

Dok pečete jagnjeći but, meso s vremena na vreme prelijte sosom sa svih strana.

Pečeni jagnjeći but na turski način je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: