Način pripreme
U dubokoj posudi napravite marinadu na sledeći način.
Sipajte ulje, dodajte alevu papriku i biber, suvi majoran po ukusu i posolite, a po želji dodajte i suvi beli luk.
Sve ovo pomešajte i ostavite na stranu.
Meso dobro operite, možete ga ostaviti celo, a možete ga i iseći na porcije.
Stavite meso u posudu i dobijenom pastom premažite jagnjeći but sa svih strana.
Pokrijte posudu folijom i ostavite da meso upije aromatične začine.
Mladi luk dobro očistite, kao i nanu, ako je sveža i sitno je iseckajte.
Sipajte ih na dno pleha, poprskajte sa malo ulja i promešajte.
Paradajz oljuštite, ispasirajte i takođe sipajte na luk.
Na njih položite jagnjeći but, prelijte ga sa malo vode, pleh prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Jagnjetinu pecite u umerenoj rerni oko 90 minuta.
Na kraju skinite foliju i pecite do željene boje.
Dok pečete jagnjeći but, meso s vremena na vreme prelijte sosom sa svih strana.
Pečeni jagnjeći but na turski način je spreman.