Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ćevap»Jagnjeći ćevap sa kiselim mlekom i pogačom

Jagnjeći ćevap sa kiselim mlekom i pogačom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Jagnjeći ćevap sa kiselim mlekom i pogačom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
4
"Čak i da niste gladni, uzećete još, zato što ne postoji ovako ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 2 komada
  • maslac - 30 g
  • hleb - 4 kriške
  • kiselo mleko - 500 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice i u njega dodajemo krupno isečen luk.

Prekrivamo folijom i stavljamo u frižider da odstoji 4-5 sat (može icelu noć). Kad ga izvadimo iz frižidera, odvajamo meso od luka.

Ugrevamo ulje i stavljamo meso i narendan paradajz. S vremena na vreme promešamo, dok meso ne dobije zlatnu boju.

Dodajemo 2 šolje vode i kuvamo na umerenoj vatri, dok meso ne bude gotovo, a voda ispari ( ako je potrebno dodajemo još vode, dok se meso dobro ne skuva).

Začinimo solju i biberom. Kriške hleba isečemo na dva dela i ugrevmo u tiganju.

U tanjir poređamo po dve polovine kriški hleba i odozgo prelivamo rastopljenim maslacem. Odozgo stavljamo umućeno kiselo mleko, a preko njega meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: