Način pripreme
Prosevamo brašno i so. Aktiviramo kvasac sa malo hladne vode, šećera i brašna. Jaja umutimo sa preostalom vodom i sastojcima. Zamesimo srednje tvrdo testo, koje kada pritisnemo prstom treba da se vrati i popuni rupu.
Ostavimo na toplom da nadođe, nakon čega ga delimo na 8 jednakih loptica, da bi bile jednake treba da se izmere na vagi i 4 manje lopte. Od ovih osam svaku razvijamo na oble kore stavljamo ih po 4 jednu preko druge, svaku mažemo uljem, samo ne poslednju.
Tako smo dobili dve četvorke, sečemo ih na 8 trouglova i svaki sečemo i probodemo list odozgo na dole. Dobijene listiće ređamo u pleh uz kraj, a drugih osam izmešu njih. Od najmanjih loptice razvijamo 4 oble kore i na isti način, ali ih ređamo u sredini i sabijamo ih.
Pogaču ostavljamo da naraste, pravimo testo za dekoraciju i jedan deo bojimo u roze a drugi u zeleno i ostavljamo belo za male cvetiće.
Oblikujemo bledo roze ruže, razvijamo koru i isečemo ovalne forme, koje sakupljamo i oblikujemo ružu. Poređamo ih kako nam se dopada i namažemo pogaču sa umućenim žumancem sa malo vode i ulja, posipamo susamom i pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
Komentari
Procedura pravljenja nekih stvari totalan promasaj..