Način pripreme
Pečemo koru na papiru od umućenih jaja, šećera, brašna i praška za pecivo u širokoj posudi za pečenje. Izvadi se, okrećemo je na nov papir i iseče se u kvadrat.
Svaki puding se umuti u 350 ml hladnog svežeg mleka u odvojenim posudama, prvo vanilin puding na većoj brzini miksera, posle čokoladni puding, dodajući 100 ml tečne čokolade i dobro se umeša u gladak krem. Od vanilinog se odvoji malo pudinga za traku.
Mikserom se umuti tečna pavlaka sa šećerom u prahu u mekanu penu, podeli se na dva dela i doda se prvo u vanilin puding, posle u čokoladni. Na veliki poslužavnik stavi se kora kao osnova, sirupira se blago šećernim sirupom uz pomoć četke, namaže se delom vanilin krema, odozgo se naređa beli keks, dok se svaki umače na sekund u sveže mleko pomešano sa šećerom po ukusu.
Namažemo čokoladnim pudingom, zatim ide drugi red keksa s kakaom pokriven pudingom od vanile, treći i četvrti red, red keksa poređan u šah ploču, pokriven pudingom od čokolade. Sa strane se torta namaže umućenom pavlakom, ostavi se u frižideru.
U metalnoj posudi se ugreje tečna pavlaka, ali ne da provri, doda se izlomljena čokolada i kašičica maslaca, meša se u krem, namažemo tortu odozgo i ostavimo na hladnom, brzo se stegne. Drvenim šišom se ocrta traka. Odvojenim pudingom od vanile popuni se, pospe se obojenim kokosom i ukrasi se fondanom s cvetovima i listovima.