Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa kroasanima

Torta sa kroasanima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Torta sa kroasanima
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Da li ste nekad probali tortu sa kroasanima? Ovu tortu obavezno morate pripremiti"

Potrebni sastojci

  • kroasani - 5 komada sa kakao kremom
  • jaja - 8 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 2 komada
  • šećer - 1 šolju
  • za karamel
  • šećer - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite karamel, tako što ćete ugrejati u kaseroli šećer i ostavite da se rastopi, nemojte mešati. Kad dobije zlatnu boju, onda je gotov - pazite da ne zagori.

U posudi napravite smesu za krem na standardni način, umutite jaja sa šećerom i dodajte ugrejano mleko sa vanilom.

Sipajte topao krem u pleh, isecite kroasane na krugove i dok je još topao i poređajte jedan do drugog preko karamela.

Tako će se kružići kroasana zalepiti i neće isplivati na površinu.

Sipajte smesu preko njih i stavite u rernu na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.

Ostavite da se ohladi minimum 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: