Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina sa pečurkama preko prlenke sa jabukama

Svinjetina sa pečurkama preko prlenke sa jabukama

ažurirano:
Svinjetina sa pečurkama preko prlenke sa jabukama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Mešavina ukusa, mirisa i tekstura, koji će vas prijatno iznenaditi i očarati prvim zalogajem."

Potrebni sastojci

  • za prlenku
  • brašno - 400 g
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 15 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • majčina dušica
  • za meso
  • pečurke - 150 g, šampinjoni
  • luk - 1 glavica
  • svinjsko meso - 500 g, od vrata
  • kačkavalj - 50 g
  • biber
  • origano
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. U brašnu napravite udubljenje, pospite solju i sipajte vodu. Zamesite testo, uvijte u streč foliju i ostavite na 15 minuta.

Isecite meso na zalogaje i stavite u ugrejano ulje. Kad se meso proprži, dodajte iseckani luk, pečurke i začinite. Pržite na tihoj vatri dok ne bude gotovo, povremeno mešajući.

Preko brašnom posute radne površine, razvučite širok krug. Oljuštite jabuku, isecite je na kriške i poređajte u krug. Porpite majčinom dušicom i stavite u namazan pleh.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvadite prlenku i u sredinu stavite gotovo meso i deo masnoće. Pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: