Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Glazirana svinjetina sa pečurkama

Glazirana svinjetina sa pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2374k253
Glazirana svinjetina sa pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Za najukusnije rezultate - glazirajte svinjetinu i garnirajte sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • pečurke - 400 g, sveže
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 1 šolja
  • kečap - 3 kašike
  • med - 1 kašika
  • biber - prstohvat
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - prstohvat
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na 4 ili 6 velikih porcija.

U posudici pomešajte začine, promešajte veoma dobro i namažite porcije mesa.

Isecite luk i pečurke i sipajte ih u posudu za pečenje, stavite namazano meso, a preostale začine razmutite sa malo vode i sipajte preko pečuraka.

Naprskajte sa malo ulja i pecite u umerenoj rerni.

Ako želite da pečena svinjetina ima uksuniju koricu, možete da ostavite malo smese sa začinima i da ih mažete sa glazurom nekoliko puta tokom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: