Način pripreme
Dve tikvice naseći na tanke trake. Staviti ih u posoljenu vodu da se kuvaju dok ne omekšaju, ili ih ispeći na gril tiganju. Ako ste ih kuvali, stavite ih na ubrus da se isuše.
Naređati ih u nauljen kalup da pokriju dno i zidove. Meso naseckati na male kockice i urpžiti ga. Preostale tikvice narendati, iscediti višak vode i dodati u gotovo meso. Mešati dok ne omekšaju, a na kraju dodati pasirani beli luk.
Smesu prebaciti u cediljku i iscediti višak masnoće. U posudi zdrobiti sir, staviti pavlaku i jaja, pa umutiti mikserom. Dodati meso i tikvice. Posoliti, pobiberiti, začiniti naseckanom mirođijom i promešati.
Smesu sipati u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Sačekati da se u potpunosti ohladi i okrenuti u tanjir.