Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli i polovinom šećera u čvrst sneg. Ostavite sa strane. Promešajte brašno sa praškom za pecivo.
Umutite žumanca sa preostalim šećerom, dodajte vanilu, mleko i izrendanu koru od mandarine. Možete umesto mandarine koristiti i pomarandžu.
Kada je krem gotov, dodajte mu belanca malo po malo, a u isto vreme dedajte i prosejano brašno. Treba da dobijete vazdušast krem.
Podelite smesu u tri pleha (aluminujumske kalupe) prečnika 20 cm ili u dva kalupa po 25 cm. Nauljite ih i prekrijte dno papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20-30 minuta.
Gotove kore ostavite da se ohlade u lagano otvorenoj rerni, kako ne bi spale.
Dok se kore hlade, pripremite krem. Umutite pavlaku u sneg. Nakon toga umutite sireve sa šećerom. Dodajte im pavlaku. Možete koristiti zaslađenu ili nezaslađenu pavlaku, po vašem ukusu. Nakon toga u smesu dodajte narendane kore, takođe po vašem ukusu. Dodajte i dodatne arome - vanilu i liker. Za drugačiju boju krema možete staviti i malo kakaoa.
Sada sklapate tortu. U originalnom receptu treba da prepolovite kore, ali možete i preskočiti ovaj korak.
Ocedite mandarine iz konzerve. Sokom prelijte kore. Premažite ih kremom i odozgo poređajte mandarine. Na isti način pripremite sve kore. Završite tortu, tako što je celu premažite kremom, a odozgo je ukrasite svežim mandarinama. Ako imate pomorandže, ili keks, možete dopuniti dekoraciju.
Ukrasite po želji i prema trenutnoj inspiraciji. Nezavisno od izgleda, ukus torte je veoma prijatan i osvežava.