Način pripreme
Priprema kora i mafina:
Umutimo jaja sa šećerom u mekanu smesu. Dodamo sveže mleko i ulje, umutimo. Prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Operemo, oljuštimo i narendamo jabuke. Orahe izgnječimo nožem, ako nemamo poseban mlin za orahe. Dodajemo u smesu s jajima brašno s praškom za pecivo i dobro promešamo.
Presipamo dve trećine šolje ove smese u odgovarajuću posudu, stavimo crvenu boju i promešamo dobro, da se ravnomerno oboji. To će biti smesa za mafine. Namažemo uljem dva kalupa za mafine od aluminijuma za jednokratnu upotrebu i sipamo crvenu smesu jedan prst iznad polovine čaše.
Nastavljamo sa smesom za tortu. Nakon što smo sipali brašno s praškom za pecivo i dobro promešali, dodajemo orahe i jabuke, promešamo špatulom i sipamo smesu u prethodno podmazanu posudu za pečenje prečnika 26 cm.
Stavimo da se peku zajedno mafini i smesa za tortu 35 minuta na 180 stepeni. Proveravamo čačkalicom da li su pečeni. Ako se lepi po čačkalici znači da im treba još vremena. Nakon što je gotova kora, ostavljamo da se ohladi.
Za to vreme pravimo krem. Umutimo slatku pavlaku u sneg. U drugoj posudi umutimo krem sir i pavlaku. Dodajemo u nju slatku pavlaku, ali mešamo špatulom da se sačuva mekoća smese.
Rasečemo koru na dva dela. Namažemo smesom od pavlaka i krem sira, pospemo kivijem, koji smo oljuštili i iseckali na kockice. Stavimo odozgo drugu koru i dobro izjednačimo s kremom.
Ukrasimo kivijem i pomorandžama. Mafine stavimo odozgo, da budu kao osmica i ukrasimo i njih.