Način pripreme
Boraniju po dužini iseći na polovine i kuvati 15 minuta. Izvaditi i iscediti vodu.
U dubok tiganj sa malo masnoće upržiti sitno naseckan luk. Dodati i paradajz, oljušten i nasečen na kockice. Dodati i pasiran beli luk i pržiti na tihoj vatri oko 10 minuta, uz periodično mešanje. Dodati i isceđenu boraniju i posoliti po ukusu. Smesu promešati i ostaviti na vatri još pet minuta.
U posebnu šerpu sipati bešamel sos. Kada počne da vri, dodati orahe, kačkavalj, prstohvat soli i prstohvat bibera. Mešati dok se kačkavalj ne rastopi, pa skloniti sa vatre. Boraniju ređati u snopove.
Preko svakog snopa staviti paradajz sos, staviti na sredinu slanine i uvijati u rolate. Ređati u pleh i preliti sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.
Gotovo jelo posuti svežom mirođijom!