bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjetina sa boranijom i krompirom

Jagnjetina sa boranijom i krompirom

Jagnjetina sa boranijom i krompirom
Fotografije: Hristinka Koleva
05/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Čim osetite miris ove pečene jagnjetine, odmah ćete poželeti da je probate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jagnjeće meso u vodu sa zrnima bibera i solju i skuvajte. Procedite bujon.

Isecite luk, papriku i šargarepu i stavite u duboki tiganj sa uljem da se dinsta. Kad se to desi dodajte krompir, isečen na kockice.

Pospite obilno alevom paprikom i prelijte delom bujona. Ostavite da se jelo krčka dok krompir ne bude skoro gotov.

Prebacite u pleh sve.

Oljuštite i isecite paradajz, pomešajte ga sa brašnom. Dodajte u pleh i promešajte, nakon toga ostaje da dodate boraniju i jagnjetinu.

Na kraju u prolećnu jagnjetinu dodjate čenove belog luka i estragon.

Stavite jagnjetinu sa boranijom da se peče dok se sos u plehu ne zgusne.

Prilikom serviranja pečenu jagnjetinu pospite iseckanim peršunom.

Jagnjetina sa boranijom i krompirom - jedinstven ukus!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: