Način pripreme
Stavite jagnjeće meso u vodu sa zrnima bibera i solju i skuvajte. Procedite bujon.
Isecite luk, papriku i šargarepu i stavite u duboki tiganj sa uljem da se dinsta. Kad se to desi dodajte krompir, isečen na kockice.
Pospite obilno alevom paprikom i prelijte delom bujona. Ostavite da se jelo krčka dok krompir ne bude skoro gotov.
Prebacite u pleh sve.
Oljuštite i isecite paradajz, pomešajte ga sa brašnom. Dodajte u pleh i promešajte, nakon toga ostaje da dodate boraniju i jagnjetinu.
Na kraju u prolećnu jagnjetinu dodjate čenove belog luka i estragon.
Stavite jagnjetinu sa boranijom da se peče dok se sos u plehu ne zgusne.
Prilikom serviranja pečenu jagnjetinu pospite iseckanim peršunom.
Jagnjetina sa boranijom i krompirom - jedinstven ukus!