Način pripreme
Očistimo i isečemo na sitno šargarepu i luk. U zagrejanom ulju zapržimo mleveno meso, luk i šargarepe, dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice. Krompir i patlidžan se oljušte i iseku na male kocke, zelena paprika se čisti i sele na tanke lente.
Koristimo skuvanu i zamrznutu boraniju. U mleveno meso, luk i šargarepe dodajemo krompir, papriku i patlidžan i nastavljamo da pržimo još 5-7 minuta. Nakon toga dodajemo paradajz pire, boraniju, alevu papriku, so, čubar i jednu šolju vode.
Ostavljamo da vri malo na ringli (5-7 minuta) i sipamo u posudu za pečenje i pečemo na 180 stepeni. Preliv se pravi tako što se umute dva jaja sa kiselim mlekom, dodaje im se kašika brašna i prstohvat soli.
Kada voda ispari i krompir omekša prelivamo musaku i pečemo dok ne postane zlatasta. Musaka se servira sa kiselim mlekom, posuta sitno isečenim peršunom.