Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa sosom od paradajza i ćuftama

Testenina sa sosom od paradajza i ćuftama

Testenina sa sosom od paradajza i ćuftama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Tražili smo, ali nismo našli čoveka koji ne voli testeninu, u suprotnom bi pojeli i njegovu porciju"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • paradajz sos - 1 konzerva 700 ml
  • mleveno meso - 500 g telećeg
  • jaja - 1 kom.
  • prezle - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • spanać - 150 g
  • bosiljak
  • biber
  • so
  • ulje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati i staviti u posudu. Dodati mleveno meso, so, jaje, biber i prezle, pa sve sjedniti. Napraviti male okrugle ćufte. Uvaljati ih u brašno i upržiti. Posebno upržiti očišćen spanać na malo ulja, dok ne omekša.

Dodati paradajz sos, nekoliko listova svežeg bosiljka i ostaviti da se krčka pet minuta. Skuvati testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu sa pakovanja. Iscediti vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja i promešati.

Servirati u posudi, sipati sos od paradajza i staviti ćufte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: