Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Topla salata sa dimljenom svinjetinom i povrćem

Topla salata sa dimljenom svinjetinom i povrćem

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Topla salata sa dimljenom svinjetinom i povrćem
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Tradicija nalaže - kada temperature napolju padaju, temperature salata se povećavaju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, dimljeno
  • krompir - 400 g
  • kukuruz - 100 g
  • grašak - 100 g
  • soja sos - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • majonez - 1 kašika
  • majčina dušica
  • majoran
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavljate ga 5 minuta u kipuću vodu, nakon čega ga prebacujete u vatrostalnu posudu dok je još topao.

U njih dodajte zamrznuto povrće - kukuruz i grašak iz kese. Toplina krompira će im pomoći da se brže odmrznu.

Dodajete sve ostale sastojke tako što dimljeno meso sečete na male kocke i dobro promešate. Soja sos čini salatu slanom, ali ako vam nije dovoljno možete i da dodate još soli.

Prebacujete u rernu i pečete na 250 stepeni dok je dobro da tokom pečenja promešate nekoliko puta. Servira se toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: