Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Prepečeni Hleb»Prepečene kriške hleba sa graškom i tikvicama

Prepečene kriške hleba sa graškom i tikvicama

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213252
Prepečene kriške hleba sa graškom i tikvicama1 / 2
30/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Iznenađujuće ukusno vegetarijansko jelo, koje obavezno treba da probate"

Potrebni sastojci

  • tikvice. - 2 komada, nasečene na kockice
  • grašak - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike, obično
  • sveže mleko - 1 šolja (250 ml), vruće
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice, rendan
  • žumance - 1 komad, lagano umućeno
  • parmezan - 1/2 šolje (60 g)
  • hleb - 6 kriški, integralni
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice skuvajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocedite ih dobro, ali sačuvajte vodu u kojoj su se kuvale. Osušite ih na papirnom ubrusu. Vodu stavite da ponovo prokuva i u njoj skuvajte grašak. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Malsacem premažite pleh za pečenje. Maslac i brašno upržite oko 1 minut. Skinite sa vatre i dodajte polovinu vrućeg mleka.

Nakon toga, smesu ponovo vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne. Postepeno dodajte preostalo mleko. Posolite, dodajte biber i muskatni oraščić.

Mešajte još 5 minuta, dok ne dobijete krem. Dodajte 2 kašike pramezana, grašak i tikvice i dobro promešajte.

Poređajte kriške u pripremljeni pleh i pecite ih u rerni oko 5 minuta. Preko njih sipajte smesu sa graškom i zapecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: