Način pripreme
Tikvice skuvajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocedite ih dobro, ali sačuvajte vodu u kojoj su se kuvale. Osušite ih na papirnom ubrusu. Vodu stavite da ponovo prokuva i u njoj skuvajte grašak. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Malsacem premažite pleh za pečenje. Maslac i brašno upržite oko 1 minut. Skinite sa vatre i dodajte polovinu vrućeg mleka.
Nakon toga, smesu ponovo vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne. Postepeno dodajte preostalo mleko. Posolite, dodajte biber i muskatni oraščić.
Mešajte još 5 minuta, dok ne dobijete krem. Dodajte 2 kašike pramezana, grašak i tikvice i dobro promešajte.
Poređajte kriške u pripremljeni pleh i pecite ih u rerni oko 5 minuta. Preko njih sipajte smesu sa graškom i zapecite još 10 minuta.