Način pripreme
Testo se sprema tako što se u prosejano brašno na sitne parčiće iseče maslac i dodaju se umućena jaja. Ostavljamo malo žumanca jednog jajeta za mazanje odozgo. Dobro zamesimo dok se maslac ne istopi i ne dobije glatka i meka lopta od maslaca. Prekrivamo posudu s testom od maslaca folijom i ostavljamo je u frižider dok pravimo nadev.
Dimljeno meso, pečurke, luk i spanać isečemo na sitno. Stavljamo ih u teflonski tiganj ili bez masnoće ili sa sasvim malo i zapržimo na nekoliko minuta. Vadimo testo iz frižidera i na nabrašnjenoj radnoj površini ga razvijamo. Sečemo okrugle oblike čašom ili činijicom i stavljamo nadev na jedan deo kruga. Preklapamo ga drugom polovinom i pritiskamo po ivicama viljuškom, tako da ne izađe nadev.
Pečemo u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok na pola vremena spuštamo posudu za pečenje skroz dole da se ispeče dobro.