Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Srce od krem-karamela

Srce od krem-karamela

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301523k
Srce od krem-karamela
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Poklonite svoje srce dragom, a ako to već jeste, poklonite mu ovo Karamel srce, da zna koliko ga volite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 kom.
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 2 1/2 šolje
  • vanila - 2 - 3 kom.
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti karamel na sledeći način: u odgovarajućoj posudi rastopiti šećer do zlatne boje. Dok je vruć, sipati ga u kalup u kome će se peći krem.

Odvojiti jedan deo /4 kašike/ na staklenoj dasci, pa oblikovati figurice za dekoraciju. Moja je ličila na zaljubljenog viteza.

Dok se karamela hladi, mleko skuvati i ostaviti da se ohladi. U posebnoj posudi ga sjedniti sa jajima i vanilom.

Dobijenu smesu peći u kalupu za krem-karamel. On se stavlja u drugu, veću posudu sa vodom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Od pripremljenog i ohlađenog krema sam oblikovala srce, ukrasila ga figuricom, začarala prstohvatom ljubavi i servirala dragom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: