Lazanja sa karfiolom i čedar sirom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
12/05/2017
"Jedinstvena lazanja sa karfiolom i toliko čedar sira, da nećete moći da prestanete da jedete, čak i kada se prejedete "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano564
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brokoli i karfiol podeliti na male ružice i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju 5 minuta. Listove lazanje potopiti u vrućoj vodi 10 minuta.

Pavlaku umutiti sa 3 kašike vode, svežim origanom i sitno naseckanim peršunom. Na dnu velikog pleha, namazanog maslinovim uljem, staviti 1/3 lazanje, nakon toga polovinu karfiola i brokolija.

Posuti polovinom količine šunke, nasečene na kockice i čeri paradajzom, nasečenim na kolutiće. Dodati i čedar i smesu sa pavlakom.

Ponovo ređati kore za lazanju i ponovo staviti ostale proizvode. Na kraju preliti preostalim sosom i posuti preostalim čedar sirom.

Lazanju staviti da se zapeče 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako se nije dovoljno zapekla, ostaviti je još 10 minuta, dok se ne zapeče i dobije zlatnu koricu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar