Način pripreme
Skuvajte kore za lazanju u vreloj vodi sa malo soli i masti. Ugrejte masalc u posudi i u njemu propržite brašno i razredite sa svežim mlekom, neprestano mešajući.
U dobijeni Bešamel sos, dodajte izmrvljen sir i iseckan topljeni sir. Začinite karijem, solju i biberom po ukusu. Ostavite sos da se ohladi i pomešajte sa umućenim jajima, pažljivo ga pomešajte sa jajima.
Namažite mali pleh i sipajte malo sosa. Poređajte odozgo kore, prelijte sosom, pospite rendanim kačkavaljem, po želji porežajte kolutove paradajza i ponovo kore. Ređajte dok sve ne portošite i na kraju prelijte sosom.
Pospite bosiljkom i malo rastopljenog masalca ili maslinovog ulja, pospite sa malo karija i stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na pola sata.
Pred kraj pečenja izvadite lazanju sirom i pospite kačkavaljem, zapecite i izvadite iz rerne.