Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa sirom

Lazanja sa sirom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Lazanja sa sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusan recept za našu omiljenu lazanju, ali na novi način - sa sirevima"

Potrebni sastojci

  • kore - gotove kore za lazanju
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 2 supene kašike, pune
  • jaja - 3 komada
  • sir - oko 250 g
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 250 g
  • paradajz - 2 komada, po želji
  • biber
  • kari - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kore za lazanju u vreloj vodi sa malo soli i masti. Ugrejte masalc u posudi i u njemu propržite brašno i razredite sa svežim mlekom, neprestano mešajući.

U dobijeni Bešamel sos, dodajte izmrvljen sir i iseckan topljeni sir. Začinite karijem, solju i biberom po ukusu. Ostavite sos da se ohladi i pomešajte sa umućenim jajima, pažljivo ga pomešajte sa jajima.

Namažite mali pleh i sipajte malo sosa. Poređajte odozgo kore, prelijte sosom, pospite rendanim kačkavaljem, po želji porežajte kolutove paradajza i ponovo kore. Ređajte dok sve ne portošite i na kraju prelijte sosom.

Pospite bosiljkom i malo rastopljenog masalca ili maslinovog ulja, pospite sa malo karija i stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na pola sata.

Pred kraj pečenja izvadite lazanju sirom i pospite kačkavaljem, zapecite i izvadite iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: